Wiegand-Alpine Coaster 2.0 başarılarına devam ediyor

Wiegand, hâlihazırda geçen ilkbaharda kapsamlı bir ihalede rekabetçilerine karşı başarılı oldu ve Güney İtalya'da bulunan Castelmezzano'da bir Alpine Coaster inşaatı ile görevlendirildi.
Ekim 2023 sonundan beri yerinde Wiegand montajcıları bulunmaktadır. Aşırı dik pist güzergâhına parçaları yerleştirmek, ancak bir helikopterin yardımıyla aşılabilen bir meydan okumasıydı.
Misafirler, muhteşem bir panoramik manzaraya sahip olan yaklaşık 700 metrelik iniş güzergâhına başlamadan önce yaklaşık 425 m uzunluktaki teleferik ile dağ boyunca 70 m yukarı taşınıyor.

Ocak ayının ortasında bir montaj ekibi, on yıllar süren bir aradan sonra kızak pisti pazarına taze kan vermek için Avustralya'ya yola çıktı. 
New South Wales'te bulunan ve hâlihazırda 30 yıla aşkın bir süredir Wiegand'ın «Made in Germany» yaz kızak pistinin işletildiği Thredbo Alpine Resort'ta 1500 m uzunlukta bir Alpine Coaster 2.0 inşa ediliyor.

Alpine Coaster 2.0 ayrıca Fransa'da da prömiyerini yaptı:
Super Besse'de Şubat ayında Fransa'nın en uzun Alpine Coaster'i Alman TÜV tarafından onayını aldı ve işletme için açıldı: 1300 dağ iniş pisti ve 600 m uzunluktaki bir teleferik, 130 metrelik zorlu yükseklik farkını aşıyor. (https://superbesse.com/activites/outdoor/luge-4-saisons/)
Bu da yetmedi: İki yeni proje hâlihazırda startını aldı.

Güncel olarak ABD, Brezilya, Çin, Türkiye ve Polonya'da yeni tesisler inşa ediliyor.

Bunun dışında bu sene biri Berlin'de olmak üzere Almanya'da dört yeni tesis kurulacak. Orada 2017 yılında bir rekabetçimiz tarafından inşa edilen kızak pistin işleticisi, kızak pistinin kontrol tekniğinin bulunduğu istasyon binasının bir yangında yanması sonrası, tesisi tamamıyla bir Wiegand Alpine Coaster ile değiştirme kararı aldı ve böylece kaliteyi, konforu, güvenliği ve en yüksek teknik standardı seçti.

Castelmezzano/İtalya'daki Alpine Coaster'in pist seyri

Thredbo/Avustralya'daki

Alpine Coaster'in topaç konstrüksiyonu ve zemine yakın döşenmiş güzergâh kısmı.

Temas

Josef Wiegand GmbH & Co. KG

Landstraße 12
D -36169 Rasdorf

+49 6651-9800
sales@wiegandslide.de

İletişim Formu
Ilgili kişi

Bizi sosyal medyada takip edin