Viyana'daki Donauturm'da heyecan verici bir atraksiyon

Ekim başında Avusturya'nın başkentindeki Donauturm'da 165 m yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek kaydırağı monte edildi.

Kaydırağın önceden üretilmiş parçaları bir helikopter tarafından kulenin dış tarafındaki öngörülen montaj yüksekliğine getirdi. Montajcılarımız da - elbette iyi bir şekilde emniyet altında bulunarak - orada çalışmalarına başladı.

Ziyaretçiler Kasım itibarıyla kulenin kuzey dış cephesinde merkezi kattan 15 m daha derinde bulunan 150 m yükseklikteki manzara seviyesine kayabilecektir.

Önceki çok sayıdaki heyecan verici projelerde de olduğu gibi bu da sanatçı Carsten Höller ile Wiegand'ın bir ortak eseridir.

"Bu olağan dışı proje için uluslararası üne sahip olan sanatçı Carsten Höller'i kazanabildiğimiz için çok mutluyuz." Bir yandan Donauturm'un koruma altında bulunan bir yapı olması ve diğer yandan da konstrüksiyon ve güvenlik tekniğine ilişkin en yüksek standartların geçerli olması nedeniyle şartlar hiç de kolay değildi. Dolayısıyla Donauturm'ın önümüzdeki 60 yıl jübilesini bu heyecan verici yenilik ile şimdiden duyurabilmekten büyük bir onur duyuyorum. Kaydırak, baş döndüren bu yükseklikteki maceraya katılma cesaretini gösterecek olan herkese eşsiz bir deneyim kazandıracaktır. Donauturm'un müdürü Hermann Krammer, bu sanat eseri hakkında "Bu sanat eseri sadece yerli ve yabancı misafirlerimizi heyecanlandırmakla kalmayacak, ayrıca Viyana'nın silüetini de en az üç yıl boyunca değiştirecektir" dedi.

Donauturm'daki bu proje hâlihazırda daha uzun bir geçmişe sahiptir çünkü ilk fikirler hâlihazırda 2017 yılında oluşmuştu.

Esas itibarıyla önemli konum ve statik gereksinimlerin yanı sıra yangından korunma gereksinimleri ve kurtarma konseptleri ile ilgili çok sayıda şart koşuldu.
Diğer önemli bir konu da kaydırağın aydınlatmasıydı. Bunun için en üst havacılık dairesinin özel izni gerekti. Asansörler ve iskeleler üzerinden taşıma çok zahmetli, pahalı ve aslında imkânsız göründüğü için helikopterle cesur montajı da unutmamak gerekir.

Birçok Viyanalı dairenin izni henüz alınamadığından dolayı projenin 2021 yılında geçici olarak durdurulması gerekti. Parçalar bu nedenle 2 yıldan uzun bir süre ortağımız Algebra firmasında depolandı. Bu vesile ile bu şirkete teşekkür etmek isteriz.

Proje nihayetinde bu sene Mayıs ayında tekrar ele alındı ve bitiş tarihi olarak 2023 Ekim ayının sonu belirlendi.

Bu meydan okuyan ve aynı zamanda heyecan verici olan projeyi hayata geçirme konusunda katkıda bulunan tüm profesyonellere ve özellikle de Heli Austria'nın ekibine ve bu muhteşem neticede kesinlikle en büyük paya sahip olan montajcılarımıza teşekkür etmek isteriz.

https://www.krone.at/3129386?fbclid=IwAR11XHh5LGT-3AvHRHRamNpFw6ShyJa3GijoVA-wGRCbZlBIRpaVCwre5YQ

https://wien.orf.at/stories/3226709/?fbclid=IwAR0bMjo0jpg-xjUVbuXnaPGtZSjW5fTu5Sh4PdAReQw15Ka66dGYsg51uPs

Update November 16, 2023

https://www.donauturm.at/de/events-news-and-kulinarik/news/adrenalinkick-pur/

Stainless steel tube slide

© R.Fasching, K.Patzak, A.Stöger

© R.Fasching, K.Patzak, A.Stöger

© R.Fasching, K.Patzak, A.Stöger

Temas

Josef Wiegand GmbH & Co. KG

Landstraße 12
D -36169 Rasdorf

+49 6651-9800
sales@wiegandslide.de

İletişim Formu
Ilgili kişi

Bizi sosyal medyada takip edin